• 001.JPG
  • 002.JPG
  • 003.JPG
  • eka_emmi.JPG
  • eka_emmi_2.JPG

– fra jeger, til jeger!

21.11.08 D-kull treff

-med 2 dagers jakt fra morgen til kveld

DAG 1:Vi reiser i følge til Spilling. Postene blir satt ut, og jeg, Hans inge, står klar nede i eikelia. Når alle har meldt fra at de er klare på postene, slipper jeg Certa. Etter ca 30sek går losen mot postene. Og etter ca 5min går det melding over radioen at et kje er skutt, av Kjell Bjelland. Certa blir igjen ved dyret som er skutt. men etter noen minutter setter Kjell ut Certa på et av de andre dyrene som ble tatt ut i den første losen. Ikke lenge etter går losen igjen. Men dyret går ut av terrenget og Certa avbryter og kommer inn til meg. Vi fortsetter og etter et kvarter tar hun ut et nytt dyr. Losen går igjen ut av terrenget og hun kommer inn igjen. Vi møtes ved bilene og reiser videre opp til Seland.    

Nå er det Støyletuftas Diluna og Støyletuftas Dyno Eik som skal prøve seg. Postene blir satt ut og hundførerne fordeler seg i terrenget. Det tar ikke mange minuttene før det går over radioen at Diluna har los. Dyret runder rundt heia men kommer ikke opp til postene. Like etter melder Jan Einar at Dyno Eik har los. Losen går på fremsiden og et av følgedyrene skjærer ut rett opp mot en av postene. Dyr nr. 2 er skutt, av Terje Dalbakk. Vi avslutter dagen med Ole Christian Skogens`Støyletuftas Certo som får en harelos, men dessverre ble det ikke skuddsjanse denne gang.

DAG 2: Jan Einar og Kai inviterer til rådyrjakt i Lyngdal. Vi møtes kl. 7.30. Det var viktig at jornalisten hadde nok lys til å ta bilder. Postene blir satt ut, og jeg står nede i lia med Certa. I dag fikk Certa låne Kai sin Garmin GPS hundepeiler. Jeg tar en kopp kaffe mens jeg venter på at postene skal komme på plass. Jeg merker allerede nå på Certa at det er dyr i området. Postene er klare og jeg slipper Certa. Etter et minutt går losen. Om noen få minutter hører jeg det første skuddet, tett etterfulgt av to nye skudd. Det kommer straks en bekreftelse over radioen at en bukk er skutt av Jan Einar. Og etter hvert får jeg høre at et annet dyr er påskutt og det foregår skuddplassundersøkelse. Vi ser på GPS’en at Certa står stille. Det gjør hun i 15 minutter, noe jeg synes er rart. Jeg regner med at det er dyret hun vokter over og at hun har avlivet det. Kai merker seg stedet på GPS’en og han beveger seg mot plassen. Jeg har snart Certa tilbake hos meg, og jeg tar på henne bånd og lar henne vise meg vei til det jeg tror er dyret. Kai kommer frem først og bekrefter at dyret er funnet dødt.

Må bare nevne at vi hadde oss en “liten” jakt-tur på dag 3 med de som ble igjen. Det var Terje, Jan Petter og Charlie som ble med denne dagen. Vi hadde tilsammen 11 loser. Og jaktet med 2 og 3 Wachtelhunder løse samtidig. på det meste hadde vi tre loser som bar gjennom heiene. Det ble ikke skuddsjanser denne dagen, men vi var alle fornøyde med dagen likevel.

Kan livet bli mer topp, jeg sier ikke mer….

Nå ser vi frem til et nytt treff til neste år. Og ikke minst så gleder vi oss til å lese reportasjen i Jeger Hund & Våpen. Mulig den blir spart til rett før jakta til neste år.